Keltská sůl

22.08.2023

Co se soli týče, zjišťovala jsem z různých zdrojů, jaká sůl je pro lidský organismus bezpečná a prospěšná. Roky jsem používala Himalájskou růžovou sůl, se kterou ve své podstatě není nic špatně. Je těžena ve své ryzí čistotě a zachovány jsou všechny její minerály. Nicméně, jak se ukazuje, někteří distributoři tuto sůl upravují a znehodnocují. Vzhledem k jistým přidávaným látkám může obsahovat i nežádoucí látky pro náš organismus. Nevím zda je zjistitelné, co právě balíček růžové Himalájské soli obsahuje a zda přišel od férového distributora. Proto osobně používám Keltskou sůl, která je ručně sbíraná a obsahuje velké množství minerálů. Další variantou je sůl Redmondská, která je také neupravovaná s vysokým množstvím minerálních látek.  

Co se týče stolní bílé soli, je bělena, upravovaná a obsahuje hliník, který je toxický pro náš mozek. Vzhledem k tomu, že téma soli, minerálů a jejich účinků na náš organismus je obrovsky široké téma, cituji jen zlomeček informací:Barbara O´Neill: "Stolní sůl je nebezpečná sůl. Mořská voda obsahuje 92 minerálů. Přibližně 30% je sodík a 50% je chlorid. Protože nyní máme dva velmi výrazné minerály, které kdybychom injekčně vpravili do krve, člověk by zemřel, proto se nahromaděné první zformované krystaly bělí a přidává se hliník, aby byla sůl sypká. Tak se vyrábí stolní sůl. Je zbavená většiny svých minerálů. Stolní sůl se dnes přidává v nadměrném množství téměř do všeho. To způsobuje, že konzumací takových potravin se v těle navyšuje sodík a klesá hladina draslíku. Hladiny sodíku jsou v buňkách zvýšeny, což by neměly, a buňky se zvětšují. A to se nazývá vysoký krevní tlak. To je důvod, proč stolní sůl způsobuje vysoký krevní tlak. Přidávaný hliník je toxický pro náš mozek. Dále, bílá stolní sůl, jak bylo zjištěno, obsahuje velké množství mikroplastů, které nejsou přítomny v Himalájské a Keltské mořské soli. Doporučuji Keltskou sůl. Protože Keltská sůl obsahuje 82 minerálů. Je to ručně získaná mořská sůl." 

Na internetu na mě zamrkal titulek "Jídlo jako zbraň". Není přehnaný a je velmi pravdivý. Jak se postupně ukazuje co se do potravin přidává, jasně vidíme, že se nejedná o žádné konspirace. Osobně mám brutální zkušenost s jídlem a potravinami počínaje zvráceným vztahem k jídlu, který byl vypěstován od ranného dětství, přes roky hladovění a přežívání na kávě s mlékem, přes extrémně vyhrocené alergické reakce na "potraviny", které začaly, když jsem přicestovala do USA. V té době (před 22-ti lety) jsem neměla informace ohledně potravin jako dnes a ani nevím, zda byly dostupné. Stavy otravy jídlem a alergií samozřejmě vedly časem ke kolapsu zdraví v podobě se hroutícího hormonálního systému. Ten když se začne hroutit, tak se začíná sypat všechno. Proto dnes je převážná většina mé stravy rostlinná, raw, co nejvíce to jde tak z vlastních zdrojů, hodně se nyní obracím k divoké stravě. Byla to dlouhá cesta vychytat, co mi vyhovuje a co ne. A také....pokud důkladně a vědomě pracujete na svém osobním a duchovním rozvoji, zákonitě měníte souběžně i stravu, protože s jistými potravinami přestáváte být ve vibračním souladu a může vám po nich být těžko, špatně nebo vám mohou způsobit alergické reakce. Nějaké další informace ohledně druhů soli můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=TPKENjJAuvE , video je v angličtině.

Martina Christová                                                                                                      www.slunecnabrana.cz                                                                                      www.mistrovskekrystaly.cz