Recepty

400-500ml hrnek předem namočených kešu ořechů , česnek, čerstvá rozmarýna, sůl, 1 polévková lžíce Irského mechu ( návod na přípravu najdete v článku nazvaném Příprava Irského mechu), ¼ šálku olivového oleje, cca 2/3 šálku vody nebo mandlového mléka (dle vlastního výběru). Přípravu mandlového mléka najdete v článku Domácí mandlové mléko.

Mandlové mléko je zdravou a chutnou variantou ve stravování, plnou výživných látek. Na rozdíl od živočišného mléka je pro lidský organismus nejen výživné ale také snadno stravitelné.

Irský mech je druh mořské řasy plné elektrolytických minerálů, bílkovin, jódu, vápníku, hořčíku, sodíku a draslíku. Gelové složení Irského mechu pomáhá detoxikovat organismus, podporuje metabolismus a zpevňuje vlasy, pokožku a nehty. Tradičně se používá při bronchitidě, strumě, při problémech se žlázami a štítnou žlázou, ulevuje od bolesti kloubů,...

3/4 šálku kešu ořechů
1/4 šálku lahůdkového droždí
3/4 čaj. lžičky soli
+ případně 1/4 čaj. lžičky česnekového prášku (nemusí být)
Opakovaně párkrát pulsujeme všechny ingredience v mixéru. Uložíme do skleničky s dobře těsnícím víčkem a skladujeme v lednici.

Tento recept je výborný způsob, jak svému tělu poskytnout obrovské množství výživných látek v podobě vitamínů, minerálních látek a enzymů. Je také příjemnou alternativou na zpracování mrkvové drti, která zbyde z odšťavené mrkve.