Vaše tělo ocení v parných letních dnech okurkový salát s mořskými řasami, který nejen že osvěží, ale důkladně hydratuje a mineralizuje tělo. Navíc je obrovsky "léčivý" a v mnoha směrech podporuje funkce organismu.
Nastrouhané okurky osolíme, opepříme mletým pepřem a podle chuti přidáme jablečný ocet a raw veganskou smetanu. Podle vlastní chuti můžeme přisladit javorovým sirupem. Nakonec přidáme sušené mořské řasy arame, které řádně do salátu vmícháme a necháme v salátu změknout. Řasy nabydou na objemu a množství řas, které do salátu přidáme volíme podle vlastní chuti. Pokud začínáte mořské řasy konzumovat, přidejte řasy v poměru 5:1 ( na 5 dílů strouhaných okurek jeden díl sušených řas arame) a nebo jen hrstičku sušených arame řas do většího salátu. Pokud okurky nepustily dostatek vody, lze vodu do salátu přidat. Počítejte s tím, že mořské řasy nasáknou vodu v závislosti na množství, které do salátu přidáte. Řasy arame můžete také nahradit nori vločkami, které do salátu jednoduše přidáte podobně jako se přidávají aromatické bylinky.
"Zakysaná" raw veganská smetana: 400-500ml hrnek předem přes noc namočených kešu ořechů dáme do vysokootáčkového mixéru, přidáme šťávu z většího citrónu (nebo více podle vlastní chuti), špetka soli, podle vlastní chuti troška javorového sirupu a trochu vody. Mixujeme do hladka, můžeme průběžně podle vlastní chuti a požadované konzistence přidávat citronovou šťávu a vodu.