Raw veganské kokosové řezy

13.07.2024

Každá návštěva přináší inspiraci v podobě něčeho dobrého raw veganského. Tentokrát hraje hlavní roli kokos. Je to také nápad, jak zužitkovat mandlovou drť z výroby mandlového mléka. Mimochodem, když jsme u mléka……..velmi doporučuji odstoupit od všech zvířecích mléčných výrobků. A to obzvláště, pokud se vám v těle vytvořily útvary, které tam být nemají (cysty, nádory, myomy, apod.) a nebo máte některé orgány zvětšené (např. prostata). Kravské mléko obsahuje obrovské množství hormonů, které vedle dalších nežádoucích účinků velmi podporují růst těchto útvarů. Co se mléka týče, osobně si nejčastěji doma vyrábím mandlové mléko nebo mléko z kešu ořechů. Ale zpět ke kokosové dobrotě…….

Korpus: Mleté suché madle + mandlová drť z výroby mandlového mléka + rozmixované měkké datle. Poměry podle vlastní chuti, vypracujeme hmotu, která drží pohromadě. Lze přisladit javorovým sirupem. Natlačím do menšího pečícího plechu nebo misky tvaru čtverce (použila jsem čtvercovou skleněnou misku) vyloženou pečícím papírem.

Kokosová náplň: Strouhaný sušený kokos + polévková lžíce domácího tužšího medu + kokosový olej za studena lisovaný, lze dosladit javorovým sirupem podle chuti. Vše smícháme, dáme na korpus a vidličkou rovnoměrně přitlačíme a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Poklademe najemno pokrájenými datlemi (není nezbytné).

Poleva: kokosový olej za studena lisovaný + javorový sirup. Smícháme v misce a přidáme nepražený kakaový prášek a karob. Vymícháme polevu, kterou nalijeme na řezy a necháme ztuhnout 

Autor článku: Martina Christová                                                                                                    www.slunecnabrana.cz                                                                                                  www.mistrovskekrystaly.cz