Tento recept je výborný způsob, jak svému tělu poskytnout obrovské množství výživných látek v podobě vitamínů, minerálních látek a enzymů. Je také příjemnou alternativou na zpracování mrkvové drti, která zbyde z odšťavené mrkve.
Ingredience: drť z odšťavené mrkve, pomletá nebo ve vysokootáčkovém mixéru rozmixovaná slunečnicová semínka nebo vlašské ořechy, sůl, nadrobno nakrájené listy medvědího česneku, zelenina - např. okurka, řapíkatý celer, červená paprika, avokádo, sójová omáčka, nori plátky na balení sushi.
Mrkvovou drť dobře smícháme s pomletými slunečnicovými semínky či vlašskými ořechy v poměru cca 2:1 nebo v poměru 1:1 podle chuti. Přimícháme nadrobno nakrájené listy medvědího česneku (množství opět podle chuti) a mírně osolíme. Směs jemně zvlhne a stane se lepkavou.
Pomocí namočené vidličky naneseme a rozprostřeme směs do cca dvou třetin na nori plátek.
Na jednu polovinu mrkvové směsi naskládáme předem nakrájenou zeleninu na pásky.
Nori plátek začneme na straně zeleniny smotávat do roličky. Pevně zeleninu přitlačíme. Část plátku, na které není mrkvová náplň navlhčíme vodou. Můžeme pomocí namočených prstů ve vodě nebo metličky určené k potírání kynutého pečiva. Roličky krájíme jemně zubatým nožem. Můžeme jej také namočit ve vodě, kdyby se směs na nůž velmi lepila. Servírujeme se sojovou omáčkou a pestem z medvědího česneku, které připravíme rozmixováním listů medvědího česneku s olivovým olejem, špetkou soli a slunečnicovými semínky ve vysokootáčkovém mixéru do požadované konzistence.