Raw veganský makový koláč s lesními borůvkami a lesními ostružinami s kokosovou drobenkou
10.08.2024
Korpus: mandlová drť z výroby mandlového mléka + suché mleté mandle + 1-3 pol. lžíce mletého chia a lněného semínka (chia a lněné semínko nasypeme do vysokootáčkového mixéru a rozmixujeme na mouku) + rozmixované měkké datle - vše smícháme a vypracujeme těsto do požadované konzistence a chuti. Těsto vtlačíme do rozkládací dortové formy.

Náplň: mletý mák + rozmixované lesní borůvky + tuhý med + citronová šťáva + rozpuštěný kokosový olej - vypracujeme tužší nádivku, poměr ingrediencí podle vlastní chuti. Vtlačíme do formy na korpus. Poklademe ostružinami posypeme drobenkou a necháme v lednici do druhého dne zaležet a ztuhnout.
Drobenka: kokosová mouka + cukr z kokosových květů + tuhý med + kokosový olej

