Raw veganský makový koláč s lesními borůvkami a lesními ostružinami s kokosovou drobenkou

10.08.2024

Korpus: mandlová drť z výroby mandlového mléka + suché mleté mandle + rozmixované měkké datle - vše smícháme a vypracujeme těsto do požadované konzistence a chuti, můžeme přidat také kokosovou mouku. Těsto vtlačíme do rozkládací dortové formy

Náplň: mletý mák + rozmixované lesní borůvky + tuhý med + citronová šťáva + rozpuštěný kokosový olej - vypracujeme tužší nádivku, poměr ingrediencí podle vlastní chuti. Vtlačíme do formy na korpus. Poklademe ostružinami posypeme drobenkou a necháme v lednici do druhého dne zaležet a ztuhnout. 

Drobenka: kokosová mouka + cukr z kokosových květů + tuhý med + kokosový olej


Autor článku: Martina Christová                                                                             www.slunecnabrana.cz                                                                                            www.mistrovskekrystaly.cz