Syrový květák s mořskými řasami v česnekové raw kešu omáčce

03.02.2023

Syrový květák je prebiotikum a tím velmi pomáhá zdravé střevní mikroflóře.

Ingredience: předem namočené mořské řasy hijiki, syrový květák, olivový olej, sůl, raw kešu omáčka. Recept na omáčku najdete v článku nazvaném Raw "sýrová" kešu omáčka

Syrový květák dobře omyjeme a požadované množství nakrájíme na drobounko. Dáme do mísy, trošku osolíme a pokapeme olivovým olejem. Promícháme a odložíme. Předem namočené mořské řasy scedíme, nakrájíme na menší kousky a přimícháme do květáku s olivovým olejem. 

Poté začneme s přípravou kešu omáčky. Květák mezitím trochu změkne. Kešu omáčku vmícháme v požadovaném množství do květáku, promícháme a servírujeme.  

Autor: Martina Christová                                                                                            www.slunecnabrana.cz, www.mistrovskekrystaly.cz

Inspirace : Cara Brotman